2010. március 3., szerda

Répakrém leves

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1,5 liter víz
2 zöldségleveskocka
1 narancs leve (1 dl)
1 teáskanál kakukkfű
fűszersó
olivaolaj

Elkészítés:
A répát megpucolom és felkarikázom. A vöröshagymát felkockázom. Felteszem a vizet melegedni, közben olivaolajon 10 percig pirítgatom a répát. A vízben feloldom a zöldségleveskockákat, majd ráöntöm a répára. Beleteszem a felkockázott vöröshagymát, a kifacsart narancslevet és felforralom a levest. Forrás után beleszórom a kakukkfüvet, ízlés szerint sózom, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm a répát. A levest kihűtöm, majd turmixgépben összeturmixolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése