2010. március 4., csütörtök

Csirke krémleves kukoricával

Hozzávalók:
15 dkg csemege kukorica
30 dkg csirkemell filé
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
5 dkg vöröshagyma
4 evőkanál olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát, a hagymát és a sárgarépát megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a karikákra vágott sárgarépát, a kockákra vágott csirkemell kétharmad részét és a felszeletelt burgonyát. Együtt addig pirítjuk, míg a hús el nem veszti nyers hús színét, ekkor felengedjük vízzel, beízesítjük sóval, borssal és addig főzzük, míg a zöldségek, és a hús meg nem puhul. A levest turmixgépbe öntjük és pépesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékba, és felforraljuk. A forrásban, lévő levesben puhára főzzük a maradék, kockára vágott csirkehúst és a kukoricát. Forrón tálaljuk vajas-fokhagymás pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése