Hozzávalók:
1 kg brokkoli
1 db erőleveskocka
só
1 púpozott evőkanál vaj
1 csapott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fehérbors
citromlé
tejszín
Elkészítés:
A brokkolifejeket szétszedjük, a szárakat másfél centis darabokra szeljük (a vastagabbakat hosszában félbe, négybe vágjuk), a rózsákat kisebb darabokra szétszedjük. A brokkoliszárat leveskockával ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a rózsákat. Amíg megpuhulnak, serpenyőben világos vajas rántást készítünk, melyet gazdagon megszórunk finomra vágott petrezselyemzölddel. A brokkoli forró főzőlevéből egy merőkanálnyit a rántásra öntünk, csomómentesre keverjük, majd a főzelékhez adjuk, és egy kevés szűrt citromlével savanyítva készre főzzük. Roston sült halszelettel tálaljuk.
Jó tanács:
A főzeléket főzés közben ne nagyon kevergessük, inkább csak rázogassuk, mert összetörjük a zöldséget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése