2010. május 12., szerda

Párolt cukkini

Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini
1 póréhagyma
1-1 paprika és paradicsom
2 dl tejföl
1/2 húsleveskocka
1 evőkanál étolaj
Fűszerek: só, majoránna, fokhagyma, szemes bors, őrölt fehér bors
Szójaszósz

Elkészítés:

A felkarikázott póréhagymát 1 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott cukkinit (ha elég zsenge, nem kell meghámozni, az öregebbet ajánlatos héja nélkül felhasználni). 1–2 kávéskanálnyi sóval, majoránnával, kevés fokhagymával, egész borssal, fehér borssal és szójaszósszal ízesítjük. Közben hozzáadunk 1-2 felkarikázott zöldpaprikát és kockákra vágott paradicsomot. Fél húsleveskockával és – ha kevés a leve – kevés vízzel gyarapítjuk. Kb. 10-15 percig pároljuk, a végén 2 dl tejfölt adunk hozzá, s ha van, egy csésze főtt rizst dobunk bele.

Főételnek és köretnek is kiváló! Tejföl nélkül pedig igazi fogyókúrás, mégis laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése