2010. április 9., péntek

Répatorta

Hozzávalók:
sárgarépa 30 dkg,
mandula 30 dkg,
tojás 1 ,
barnacukor 20 dkg,
citrom 1,
liszt 6 dkg,
mazsola 6 dkg,
sütőpor 1 kávéskanál,
rum 1 evőkanál,
margarin és liszt a forma kikenéséhez.

Elkészítés
A megtisztított répát és citrom héját finom reszelőn megreszeljük. 20 dkg cukorral habosra kevert 4 tojás sárgájába keverjük a reszelt répát, rumot, mazsolát, ledarált mandulát, sütőport, citromlevet, lisztet, sót és végül a 4 tojás keményre vert habját. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 40-50 percig sütjük. Tűpróba után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Csak hidegen tudjuk szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése