2010. február 22., hétfő

Töltött Paradicsom

Hozzávalók:

8 kemény paradicsom
20 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
késhegynyi hagymakrém
néhány szál petrezselyem
1 kávéskanál mustár
5 dkg parmezán sajt
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál só

A paradicsomok kalapját levágjuk, és alul is levágunk belőle egy kicsit, hogy megálljanak. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket, és az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon. A juhtúrót habosra keverjük a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítővel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat. A sajtot lereszeljük, majd a paradicsomkalapok nedves oldalát belemártjuk, és úgy helyezzük vissza a már megtöltött paradicsomokra.

Köretként fogyasztjuk nehezebb főételekhez.

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése