2010. június 23., szerda

Rakott csirkemáj

Hozzávalók:

* 50 dkg csirkemáj
* 80 dkg burgonya
* 2 fej vöröshagyma
* 15 dkg kockára vágott szalonna
* ételízesítő
* só
* bors
* esetleg fokhagymapor
* fűszerkeverék ízlés szerint
* olaj a tepsi kenéséhez
* 1 dl tej
* A tetejére :
* 2 db tojás
* 2 evőkanál liszt
* 1 dl tej
* 1/2 dl szóda

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk, félbevágjuk, kb. 1/4 órára tejbe áztatjuk. Meghámozzuk a krumplit, a hagymát, utóbbit félkarikákra vágjuk. Egy közepes tepsit kikenünk olajjal, és a hajszálvékony szeletekre vágott krumpli felét elterítjük benne. Sózzuk, borsozzuk, majd rárétegezzük a lecsepegtetett májat, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a szalonnát és a hagymát (a hagymát is sózhatjuk), és végül a krumpli másik felét, ugyanolyan vékony szeletekben. Tetejét sózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedve, sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg a krumpli megpuhul. Tojásból, tejből, lisztből és a szódából palacsintatésztához hasonló masszát keverünk, ízlés szerint fűszerezhetjük is. Ezzel leöntjük a krumpli tetejét, és alufólia nélkül addig sütjük tovább, míg egy kicsit megpirul a teteje. Kockákra vágva - esetleg kenyérrel, savanyúsággal - tálaljuk .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése